Informatiebijeenkomsten: 'Van dorp naar As'

RSS feed
Dit item is verlopen op 22-06-2017.

De eerste keer rijden over de Sintrale As kan spannend zijn. Want welke kant moet je op om op de bestemming te komen? Hoe werken ovondes eigenlijk? En wat is Shared Space? Om weggebruikers een handje te helpen, organiseert de provincie Fryslân samen met Veilig Verkeer Nederland en de Stichting Bevordering Verkeerseductie verschillende informatiebijeenkomsten bij u in de buurt. 

Een nieuwe weg kan soms even wennen zijn. Oude routes zijn vertrouwd en voelen veilig. Terwijl een nieuwe route juist veiliger én ook nog eens sneller is. Door uitleg te geven over de Sintrale As, probeert de provincie weggebruikers meer bekend te maken met de nieuwe weg. De bijeenkomsten bestaan uit een theoriegedeelte en een praktijkgedeelte. Zo kunnen bezoekers tijdens workshop kennis maken met het principe ‘Shared Space’, een verkeerssituatie waarbij er in de basis geen regels zijn. 
 
De informatiebijeenkomsten worden georganiseerd op verschillende plaatsen in de gemeentes Tytsjerksteradiel, Dongeradeel en Dantumadiel. Na de bijeenkomst kunnen bezoekers zich aanmelden voor ‘Rijden over de As’: een ‘praktijkles’ waarbij bestuurders onder begeleiding over de nieuwe Sintrale As rijden.

Data

  • 23 mei 2017 in het Streekhûs te Burgum op de Florynwei 3c
  • 30 mei 2017 in It Maskelyn te Hurdegaryp
  •   7 juni 2017 in Old Dutch in De Westereen
  • 21 juni 2017 in het gemeentehuis te Dokkum

Programma

19.30 uur           Opening/ korte inleiding over de Sintrale As en het gebruik.
19.45 uur           Kansen in kernen en wat is Shared Space?
20.45 uur           Pauze.
21.00 uur           Theorie rondom gebruik Sintrale As.
22.00 uur           Sluiting.
 
De toegang voor deze avonden is gratis, aanmelden is niet nodig.
 
Bent u verhinderd voor een bijeenkomst bij u in de buurt, dan bent u natuurlijk van harte welkom  op een andere locatie.